mart. 26, 2021
2356 Views
Comentariile sunt închise pentru Frisca naturala

Frisca naturala

Written by

Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.

Necesar

  • un mixer normal sau un blender cu tel

Ingrediente

  • 500 ml smantana naturala (cu 35% grasime)
    • Smantana proaspata Laptaria cu caimac
    • Smantana pentru Frisca La Dorna
    • Smantana pentru Frisca Olympus
    • Elle Vire Excellence
  • 40 g zahar pudra (nu se inlocuieste cu zahar tos)
  • jumatate de pastaie de vanilie

Preparare

  1. Smantana lichida se tine cel putin 10 ore la frigiderFrisca naturala
  2. Inainte cu o ora se pune in frigider si bolul in care preparati frisca (ideal ar fi sa fie din inox sau din sticla)
  3. Se scot din frigider bolul si smantana lichida
  4. Bolul se sterge cu un prosop moale sau cu servetele in asa fel incat sa fie complet uscat.
  5. Se varsa smantana in bolFrisca naturala
  6. Se porneste mixerul la viteza medie pana incepe sa faca buleFrisca naturala
  7. Se mixeaza asa 1 minut la viteza medie
  8. Se taie pe lung pastaia de vanilie si cu varful unui cutit se curata semintele
  9. Se adauga zaharul pudra si semintele de vanilie de pe varful cutitului
  10. Se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma tare (la mine dureaza 5 minute)
  11. Atentie sa nu stricati frisca mixand excesiv (frisca batuta prea mult se taie si devine unt). Cel mai bine este sa opriti din cand in cand si sa verificatiFrisca naturala
  12. Frisca este gata cand devine o spuma tare si sta pe lingura fara sa cada
  13. Se poate pastra maxim 2 zile in frigider
  14. Se foloseste pentru decorat torturi si prajituri
Article Categories:
Deserturi si Prajituri

Eu sunt Catalina si prin blogul meu de retete vreau sa va ofer retete incercate de mine si preparate cu dragoste pentru gatit si pentru mancare buna.

Meniu