Cum se bate frisca naturala? Frisca naturala este obtinuta din smantana proaspata grasa (35% grasime). Se face usor daca respectati cateva lucruri de baza.
Necesar
- un mixer normal sau un blender cu tel
Ingrediente
- 500 ml smantana naturala (cu 35% grasime)
- Smantana proaspata Laptaria cu caimac
- Smantana pentru Frisca La Dorna
- Smantana pentru Frisca Olympus
- Elle Vire Excellence
- 40 g zahar pudra (nu se inlocuieste cu zahar tos)
- jumatate de pastaie de vanilie
Preparare
- Smantana lichida se tine cel putin 10 ore la frigider
- Inainte cu o ora se pune in frigider si bolul in care preparati frisca (ideal ar fi sa fie din inox sau din sticla)
- Se scot din frigider bolul si smantana lichida
- Bolul se sterge cu un prosop moale sau cu servetele in asa fel incat sa fie complet uscat.
- Se varsa smantana in bol
- Se porneste mixerul la viteza medie pana incepe sa faca bule
- Se mixeaza asa 1 minut la viteza medie
- Se taie pe lung pastaia de vanilie si cu varful unui cutit se curata semintele
- Se adauga zaharul pudra si semintele de vanilie de pe varful cutitului
- Se mixeaza la viteza mare pana devine o spuma tare (la mine dureaza 5 minute)
- Atentie sa nu stricati frisca mixand excesiv (frisca batuta prea mult se taie si devine unt). Cel mai bine este sa opriti din cand in cand si sa verificati
- Frisca este gata cand devine o spuma tare si sta pe lingura fara sa cada
- Se poate pastra maxim 2 zile in frigider
- Se foloseste pentru decorat torturi si prajituri
retete delicioase
Article Tags:
alimentatie sanatoasa · alimente · blog culinar · blog retete · bucatarie · cakes · cele mai bune retete · delicios · deliciu · deliciu de weekend · deliciu in bucatarie · dessert · diete · frisca · frisca naturala · gateste · manacare · mancare sanatoasa · nutritie · preparate gustoase · recenzii alimente · recipes · retete · retete bunica · retete casa · retete culinare · retete delicioase · retete gustoase · retete mancare · retete rapide · retete romanesti · retete usoare · sanatate · tasty recipes · weekend delightArticle Categories:
Deserturi si Prajituri